Η Κίνα προτείνει κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό στο Πακιστάν

Η Κίνα προτείνει κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό στο Πακιστάν

Η Κίνα ενέκρινε προκαταρκτικά τεστ σε ανθρώπους για δύο πειραματικά εμβόλια για τον κορονοϊό, ένα εκ των οποίων θα δοκιμαστεί ενδεχομένως πρώτα στο Πακιστάν. 

Η κρατική φαρμακευτική Sinopharm πρότεινε μέσω επιστολής στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Πακιστάν, συνεργασία στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η μεγαλύτερη φαρμακευτική της Κίνας ζητά μάλιστα η συνεργασία να γίνει μέσω της εταιρείας που της ανήκει στο Πακιστάν, την HealthBee Projects.

Την είδηση επιβεβαίωσε μάλιστα στην εφημερίδα του Πακιστάν, Dawn, o Ααμέρ Ικράμ διεύθυντης του Ινστιτούτου ο οποίος δήλωσε «Αν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές τότε θα είμαστε ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα το έχουν στη διάθεσή τους, πρόκειται για πολύ σημαντική προσφορά από την Κίνα».

Η ελεγχόμενη από το κράτος «Ημερησία του Πεκίνου» έγραψε επικαλούμενη τον διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει πειραματικά εμβόλια σε ορισμένους ανθρώπους, όπως το ιατρικό προσωπικό, ακόμη και από τα τέλη του έτους.