Ι. Καλίν: Η Άγκυρα δεν κάνει πίσω στους S400 - «Παρανοήθηκε» η δήλωση Ακάρ

Ι. Καλίν: Η Άγκυρα δεν κάνει πίσω στους S400 - «Παρανοήθηκε» η δήλωση Ακάρ

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά την αγορά των S-400, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Άγκυρα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ιμπραίμ Καλίν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Haber, ο εκπρόσωπος του Τ. Ερντογάν είπε πως η Άγκυρα θα επιδιώξει να επιλύσει τα όποια ζητήματα με τις ΗΠΑ, μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, μέσω του διαλόγου.

Ο Καλίν υποστήριξε ότι η δήλωση του Ακάρ «παρανοήθηκε», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πρόσθεσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τις διαφωνίες των δύο πλευρών, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται γρήγορες λύσεις στα προβλήματα, σε μια σειρά ζητημάτων.

«Συζητάμε μόνο πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καλίν σημείωσε πως η Τουρκία θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, συζητώντας μόνο μια πρόταση εγκαθίδρυσης δύο κρατών, προσθέτοντας πως προηγούμενες αποτυχημένες προτάσεις δεν πρέπει να τεθούν στην ατζέντα.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου ανέφερε πως «δεν μπορούμε τα πράγματα που συζητάμε επί 40 χρόνια, να τα συζητάμε για ακόμα 40 χρόνια», αναφερόμενος σε δεκαετίες αποτυχημένων συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σημειώνεται πως χθες ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.