Η Ισπανία θα γίνει και πάλι επικράτεια του χαλιφάτου, απειλεί το ISIS σε νέο βίντεο

Η Ισπανία θα γίνει και πάλι επικράτεια του χαλιφάτου, απειλεί το ISIS σε νέο βίντεο

Στο πρώτο του βίντεο στο οποίο χρησιμοποιεί τα καστιλιάνικα, την επίσημη γλώσσα της Ισπανίας, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέες επιθέσεις σε όλη τη χώρα.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η Ανδαλουσία θα ξαναγίνει αυτό που κάποτε ήταν, μια επικράτεια του χαλιφάτου», αναφέρει ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές που συμμετέχουν στο βίντεο το οποίο μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με το βίντεο αυτό, καλούνται οι πιστοί του Ισλάμ «να κάνουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) παντού», καθώς «η τζιχάντ δεν έχει σύνορα». Στη συνέχεια, ο ομιλών λέει τα εξής: «Προς τους χριστιανούς της Ισπανίας. Μην ξεχνάτε το αίμα των μουσουλμάνων που χύθηκε από την Ισπανική Ιερά Εξέταση. Θα εκδικηθούμε αυτή τη σφαγή, η οποία τώρα έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και τα ισπανικά ΜΜΕ, ο επονομαζόμενος «the Cordovan» (Al Qurdubi) που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ο 22χρονος γεννημένος στην Κόρντομπα Muhammad Yasin Ahram Perez. Είναι παιδί μιας 41χρονης χριστιανής από τη Μάλαγα και ενός 42χρονου από το Μαρόκο, ο οποίος είναι φυλακισμένος στην Ταγγέρη για ενεργό συμμετοχή σε τζιχαντιστικά δίκτυα.

Η οικογένεια είχε εγκαταλείψει την Ισπανία στο τέλος του 2014, για να μετακομίσει στη Συρία, παίροντας μαζί τους τέσσερις γιους και τη μία κόρη της.

To νέο βίντεο των τζιχαντιστών