7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Η εξέλιξη της καμπύλης στην Ελλάδα

Η εξέλιξη της καμπύλης στην Ελλάδα

Τη θετική πορεία της Ελλάδας και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν δείχνουν δύο γραφήματα που αποτυπώνουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, συγκριτικά με τις Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

Όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είναι σαφές ότι «η επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- των θυμάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού» δείχοντας τα συγκεκριμένα γραφήματα που απεικονίζουν την συγκεκριμένη πορεία της χώρας μας.

Στο γράφημα που αφορά στην περίοδο 26 Φεβρουαρίου με 22 Απριλίου, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι χαμηλότερη στην κατάταξη των κρουσμάτων του κορονοιού με 2.408 κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες.

Το Βέλγιο κατατάσσεται πρώτο με 41.889 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ τον ίδιο αριθμό παρουσιάζει και η Πορτογαλία, με την Ολλανδία να έρχεται τρίτη με 34.842 κρούσματα του κορονοϊού.

Επίσης, σε παρόμοιο γράφημα που αφορά στα θύματα της πανδημίας και καλύπτει την περίοδο από 6 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται στην χαμηλότερη θέση με 121 θύματα από τον κορονοϊό, η Πορτογαλία με 785 θύματα, η Ολλανδία με 4.054 και το Βέλγιο καταγράφει 6.262 θανάτους.

«Αυτή η εικόνα δεν είναι για να μπει στο αρχείο ούτε για να αλληλοσυγχαιρόμαστε.. Είναι για να μας θυμίζει από την αρχή γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα. Για να μη νοσήσουν πολλοί ταυτόχρονα. Για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών. Για να μη φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, δηλαδή με απόγνωση να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» ανέφερε σχετικά με τα παραπάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.