Καταδικάζει τα σχόλια δημοσιογράφου της για τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ

Καταδικάζει τα σχόλια δημοσιογράφου της για τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ

Την αντίδραση της ΕΡΤ προκάλεσαν τα σχόλια που δημοσίευσε στο Facebook δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, με τα οποία ουσιαστικά έδινε συγχαρητήρια στον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ που χτύπησε πισώπλατα αστυνομικό.

Με ανακοίνωσή της η Δημόσια Τηλεόραση έκανε λόγο για απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που απαξιώνουν το κράτος δικαίου.

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της ΕΡΤ. 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ ήρθε σαν απάντηση σε αναρτήσεις του δημοσιογράφου της, Νίκου Αγγελίδη, ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook ανήρτησε φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ και έγραψε: «Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ... Το ΠΑΜΕ ήταν...».


Στη συνέχεια ο Ν. Αγγελίδης επανήλθε και με νεότερη ανάρτησή του σχολίασε την πισώπλατη επίθεση διαδηλωτή του ΠΑΜΕ κατά άντρα των ΜΑΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ««Ρε Νουρέγιεφ... δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ».



Τέλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εν λόγω αναρτήσεις ο Ν. Αγγελίδης επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας πως είναι τιμή του που είναι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ και κομμουνιστής.