«Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου»
ΥΠΕΞ για Λαγό

«Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου»

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ σχετικά με την ενέργεια του Γιάννη Λαγού ο οποίος έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία στο ευρωκοινοβούλιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης ότι «οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου.

Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Νωρίτερα, η ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε με ανάρτησή του στο Twitter: 

«Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια γνωρίζουν καλύτερα πώς σπάμε τα χέρια καρφώνοντας την ένδοξη σημαία μας και πώς τους πετάμε στη θάλασσα. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν τα όριά τους. Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να πει ‘σταμάτα’ στον αντι-ισλαμισμό και το ρατσισμό».