Η εκδοχή του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου

Η εκδοχή του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου

Τη δική της εκδοχή για την παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο δίνει η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας επιμένοντας ότι τέσσερα από τα μέλη της μπήκαν στο προαύλιο του Μαξίμου με έναν εξ αυτών να φτάνει μέχρι την είσοδο «την οποία είχαν προλάβει να κλειδώσουν», εκδοχή την οποία διέψευσε η ΕΛΑΣ αμέσως μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η ομάδα Ρουβίκωνας περιγράφει πώς έφτασαν δέκα άτομα ακριβώς έξω από το Μαξίμου και πώς τέσσερα εξ αυτών μπήκαν στο προαύλιο.

Σύμφωνα με το κείμενο ο λόγος που δεν υπάρχει βίντεο από ό,τι συνέβη το περασμένο Σάββατο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε την ύπαρξη του «κινηματογραφιστή» εμποδίζοντάς τον από το να καταγράψει ό,τι επρόκειτο να συμβεί.

«Την κίνηση αυτή την αφιερώσαμε σε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που κατά καιρούς στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν, ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η ησυχία αυτών που μέσα από τα "χειμερινά ανάκτορα''''με τις αποφάσεις τους λεηλατούν τις ζωές μας» αναφέρεται στο κείμενο προειδοποιώντας κινήσεις με υψηλό συμβολικό φορτίο οι οποίες, όπως γράφουν, «μπορεί να καταστούν πιο επιζήμιες πολιτικά από οποιαδήποτε φθορά».

«Όρεξη να υπάρχει φαντασία και οργάνωση. Και τους καιρούς της επιβολής του τέταρτου μνημονίου από τους μανδαρίνους της Ηρώδου Αττικού υπάρχουν και τα τρία», καταλήγει το κείμενο του Ρουβίκωνα.