Η εκδοχή Κυρανάκη για όσα συνέβησαν χθες την Βουλή

Η εκδοχή Κυρανάκη για όσα συνέβησαν χθες την Βουλή

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής έδωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σημειώνοντας ότι δεν αποκάλεσε «κότα» τον Π. Πολάκη αλλά συνολικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όπως είπε τον έβριζαν. Παράλληλα τόνισε πως όσα διαδραματίστηκαν δεν τιμούν το Κοινοβούλιο.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε για το επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Παύλου Πολάκη ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως ο χαρακτηρισμός «κότες» δεν αφορούσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της Προανακριτικής, αλλά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο σημείο και τον έβριζαν, ενώ σημείωσε πως ήταν πρόθυμος να ανακαλέσει αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς σε περίπτωση που ο κ. Πολάκης επέστρεφε στην αίθουσα για να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Παράλληλα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως ο βουλευτής Ιωάννης Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και τον απώθησε, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή της Κουμουνδούρου, επιλέγουν να «κρύβονται» πίσω από την κα Μπακογιάννη ώστε να αντιπαρατεθούν μαζί του.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυρανάκης τόνισε πως το επίπεδο όσων διαδραματίστηκαν χθες δεν τιμούν το Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας πως για τον λόγο αυτό αποδέχθηκε την συγνώμη του κ. Γκιόλα και δεν έδωσε περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Κυρανάκης: