Η Δύση προσπαθεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες με την «υστερία» για εγκλήματα πολέμου
Λαβρόφ

Η Δύση προσπαθεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες με την «υστερία» για εγκλήματα πολέμου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση την Τρίτη ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τροφοδοτώντας την «υστερία» για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από τις δυνάμεις της Μόσχας, σύμφωνα με το Reuters. 

Ο Λαβρόφ είπε, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, ότι η Μόσχα πίστευε ότι οι κατηγορίες είχαν προγραμματιστεί για να καταστρέψουν τη διαπραγματευτική διαδικασία μετά από αυτό που περιέγραψε ως πρόοδο, όταν οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

«Τείνουμε να σκεφτούμε ότι ο λόγος είναι η επιθυμία να βρεθεί ένα πρόσχημα για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται», είπε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ένδειξη του εναπομείναντος χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών μετά από σχεδόν έξι εβδομάδες πολέμου, ο Λαβρόφ είπε ότι η Μόσχα εξακολουθούσε να επιμένει στην αποστρατικοποίηση και την «απαναζιστοποίηση» της Ουκρανίας και την προστασία των ρωσόφωνων εκεί, αλλά το Κίεβο αρνιόταν ότι επρόκειτο για πραγματικά προβλήματα.

Ο Λαβρόφ ανέφεε, και πάλι χωρίς να παράσχει στοιχεία σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ουκρανία «προσπάθησε να διακόψει εντελώς τη διαπραγματευτική διαδικασία» μετά τη δημοσίευση των ισχυρισμών για εγκλήματα πολέμου από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.