Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε νέο lockdown από αύριο έως τις 4 Ιανουαρίου

Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε νέο lockdown από αύριο έως τις 4 Ιανουαρίου

Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι η ίδια και πολιτικοί ηγέτες σε όλη την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο Μπέι, έδωσαν εντολή για την επιβολή νέου lockdown και περιορισμών στην επιχειρηματική δραστηριότητα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Η δήμαρχος Λόντον Μπριντ δήλωσε απρόθυμη να περιμένει τις ανακοινώσεις νέων περιορισμών σε πολιτειακό επίπεδο από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ που αναμένεται να ληφθούν με βάση τα ανά περιοχή στοιχεία εισαγωγών σε ΜΕΘ.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια κατακόρυφη αύξηση που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα στην πανδημία», δήλωσε η Μπριντ, ανακοινώνοντας τα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα το lockdown θα αφορά πέντε κομητείες: Αλαμήντα, Κόντρα Κόστα, Μάριν, Σάντα Κλάρα και Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τη πόλη του Μπέρκλεϋ.

Να σημειωθεί πως η εντολή για κατ' οίκον περιορισμό σε αυτές τις περιοχές θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο Κυριακή πρωί και θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου.

Η δήμαρχος τόνισε  υπόψιν ότι 16.208 λοιμώξεις έχουν καταγραφεί στο Σαν Φρανσίσκο από την έναρξη της πανδημίας. Η πόλη έχει καταγράψει σημειωτέον 162 θανάτους.