H Πελόζι καλεί εκτάκτως τη Βουλή σε συνεδρίαση για να «σωθούν» τα ταχυδρομεία

H Πελόζι καλεί εκτάκτως τη Βουλή σε συνεδρίαση για να «σωθούν» τα ταχυδρομεία

Με το ζήτημα της χρηματοδότησης των αμερικανικών ταχυδρομείων να έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου και της πανδημίας, η Νάνσι Πελόζι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσε σε έκταση συνεδρίαση το σώμα. 

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε την Κυριακή η Πελόζι επέκρινε τα σχέδια του νέου επικεφαλής των αμερικανικών ταχυδρομείων Λούις Ντε Τζόι λέγοντας ότι σκοπεύει "να υποβαθμίσει την ταχυδρομική υπηρεσία, να καθυστερήσει την αλληλογραφία και - σύμφωνα με την ίδια, να αρνηθεί το δικαίωμα εκατομμυρίων Αμερικανών να δώσουν έγκαιρα τις ψήφους τους μέσω επιστολών στις εκλογές ".

Ως εκ τούτου, η Πελοζι είπε ότι θα συγκαλέσει την Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο νέος επικεφαλής όσο και άλλοι αξιωματούχοι των ταχυδρομείων για να ξεκαθαριστεί το φλέγον ζήτημα για το οποίο ο Τραμπ τηρεί μια αρνητική στάση. Αυτό γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχει ισχυριστεί ότι η επιστολική ψήφος μπορεί να επιτρέψει να γίνει εκτεταμένη νοθεία. 

Σε πρώτη φάση πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίσθηκε τον ΝτεΤζόι - αποκαλώντας τον πλούσιο αυτό Ρεπουμπλικανικό δωρητή "πολύ ταλαντούχο άνθρωπο" που εργάζεται σκληρά για να "σταματήσει τις τεράστιες απώλειες που έχουν σωρευθεί για πολλά, πολλά χρόνια".

Προ ημερών πάντως, ο Τραμπ αρνήθηκε να εγκρίνει χρηματοδότηση 3,6 δισ. δολ. προς τις πολιτείες και 25 δισ. προς τα τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία (USPS), ώστε οι υπηρεσίες να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται να ψηφίσουν μέσω επιστολής. 

Το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει ποσό 400 εκατ. για να βοηθήσει τις πολιτείες να διεξαγάγουν την εκλογική διαδικασία, αλλά το ποσό αυτό υπολείπεται κατά πολύ από 4 δισ. που εκτιμώνται αναγκαία για να γίνουν όλα όπως πρέπει, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας, πολλοί θα επιλέξουν την επιστολική ψήφο για να προστατευθούν από πιθανή μόλυνση από κορονοϊό. 

Ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά "Χρειάζονται αυτά τα λεφτά για να δουλεύουν τα ταχυδρομεία και να κερδίσουν εκατομμύρια ψήφους", είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox. "Αν δεν πάρουν αυτά τα λεφτά, δεν θα έχουν τα μέσα να πραγματοποιήσουν παντού αυτή τη διαδικασία".