Γόνιμος διάλογος στις συναντήσεις Μητσοτάκη με Τσίπρα - Γεννηματά
Κυβερνητικές πηγές

Γόνιμος διάλογος στις συναντήσεις Μητσοτάκη με Τσίπρα - Γεννηματά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, και την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και ζήτησε τις προτάσεις τους.

Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, με τον πρωθυπουργό να μεταφέρει το μήνυμα πως βλέπει «καλή διάθεση συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων». 

Συζητώντας με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στις 6 Αυγούστου θα επισκεφθεί την Χάλκη προκειμένου να εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα στις 19:30, θα γίνει αύριο στις 10:30, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο.