Γκάγκα: Όχι σε γενική άρση μέτρων - Τι είπε για τη μουσική στην εστίαση

Γκάγκα: Όχι σε γενική άρση μέτρων - Τι είπε για τη μουσική στην εστίαση

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα η αναπληρώτρια Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου ρωτήθηκε για τα μέτρα της πανδημίας. Η Μίνα Γκάγκα, εμφανίστηκε στην αρχή της συνέντευξης αρνητική απέναντι στην γενική άρση των μέτρων, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε ως εξής: «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση».

Αναφορικά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Ερωτηθείσα δε για τα γήπεδα, είπε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

Στη συνέχεια, η Μίνα Γκάγκα είπε για την πανδημία πως «είμαστε πιο κοντά στο τέλος», ωστόσο συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Ερωτηθείσα για τον υψηλό αριθμό των θανάτων, είπε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.