Γκ. Μαγιορκίνης: Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζονται στην Ελλάδα

Γκ. Μαγιορκίνης: Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζονται στην Ελλάδα

Τάσεις σταθεροποίησης του επιδημιολογικού φορτίου επισήμανε ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα βλέπουμε 300-400 κρούσματα τις περισσότερες μέρες, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν γύρω στους 90».

«Στην Ελλάδα να βλέπουμε 300-400 κρούσματα τις περισσότερες μέρες (408 σήμερα), ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν γύρω στους 90. Σήμερα, σημειώθηκαν 89», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα είπε ότι η θετικότητα στην Ελλάδα όσον αφορά τον κορονοϊό κυμαίνεται στο 3%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά υψηλότερος από τους 90 και καταλήγουν πάνω από 5 ασθενείς καθημερινά.

Η Αττική έδειξε κάποιες τάσεις σταθεροποιήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το μέγεθος της πόλης ή του χωριού που υπάρχουν ενεργά κρούσματα έχει μεγάλη σημασία. «Βλέπουμε πιο γρήγορα αποτελεσματικότητα των μέτρων σε μικρές πόλεις και χωριά από ό,τι σε μεγάλες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός, τόσο πιο αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων στα αστικά κέντρα», δήλωσε.

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος, ο δείκτης μετάδοσης R είναι κοντά στο 1 με βάση τα στοιχεία που αντιστοιχούν σε 15 μέρες πίσω.