Γιουβέντους, η ανατροπή αξίζει πολλά εκατομμύρια

Γιουβέντους, η ανατροπή αξίζει πολλά εκατομμύρια

Η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League αποφέρει, τουλάχιστον, 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε για τη Γιουβέντους το ν' ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 κόντρα στην Πόρτο απόψε στο Τορίνο (22:00, COSMOTE TV SPORT 1) και να περάσει εκείνη αξίζει πολλά και όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος όπου, αν πάρει το εισιτήριο, θα παραμείνει στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου.

Ναι μεν από τη μια έχει να κάνει με το πρεστίζ καθώς επιδιώκει ν' αποφύγει τον αποκλεισμό της για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σ' αυτή την φάση της διοργάνωσης, αλλά από την άλλη έχει μεγάλη σημασία και η αύξηση των εσόδων από τα χρηματικά έπαθλα που δίνει το Champions League. Πολύ δε περισσότερο αυτή την εποχή που το ταμείο του κλαμπ... υποφέρει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για το πρώτο εξάμηνο αυτής της σεζόν ανακοίνωσε απώλειες 113,7 εκατομμύρια ευρώ και παρά την αισιοδοξία για βελτίωση της εικόνας στο β' εξάμηνο, ο κορονοϊός δεν της επιτρέπει να υπολογίζει σε έσοδα από εισιτήρια και άλλες εμπορικές χρήσεις που συνδέονται με την παρουσία του κόσμο στο γήπεδο. Αυτό το μήνυμα έχει φτάσει και στην ομάδα του Αντρέα Πίρλο ο οποίος περιμένει, εύλογα, πολλά και από τον σούπερσταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πόσα εκατομμύρια, όμως, έχει συγκεντρώσει η Γιουβέντους ως τώρα από το Champions League 2020-21; Τα εξασφαλισμένα είναι 67,4 εκατομμύρια ευρώ: 14,5 από την συμμετοχή στους ομίλους, 29,9 από την ιστορική κατάταξη της στην UEFA και άλλα 13,5 προέρχονται από τα αποτελέσματά της στους ομίλους. Μάζεψε άλλα 9,5 με την πρόκρισή της στους «16». Σ' αυτό το ποσό έπειτα προστίθεται και το market pool. Την περασμένη σεζόν, οι «μπιανκονέρι», λόγω και του αναπάντεχου αποκλεισμού τους από την Λιόν πήραν συνολικά 86,6 εκατομμύρια ευρώ. Λιγότερα από όσα υπολόγιζαν.

Με τα ως τώρα δεδομένα ένα νέο νοκ – άουτ θα τους άφηνε περίπου στα ίδια με πέρυσι. Αν περάσουν, όμως, σε συνδυασμό με τον επικείμενο αποκλεισμό της Λάτσιο από τη Μπάγερν Μονάχου θα τους άφηνε ως τη μοναδική ιταλική ομάδα στον θεσμό, οπότε το μερίδιο από το market pool θα αυξανόταν. Παράλληλα, όμως, με το εισιτήριο για τα προημιτελικά θα μπορούσε να ελπίζει και σε άνοδο στην ιστορική κατάταξη της UEFA που θα μεγάλωνε το μπόνους τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.