Για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν Μητσοτάκης - Φον ντερ Λάιεν

Για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν Μητσοτάκης - Φον ντερ Λάιεν

Συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πραγματοποίησε ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Σε ανάρτησή της στο twitter κ. Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει: «Χαίρομαι που συνάντησα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είχαμε καλή συζήτηση για το σχέδιο ανάκαμψης, τη μετανάστευση, την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- ιδίως για την ανάγκη για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν πως η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.

Από την πλευρά του, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Μισέλ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.