Για 5η συνεχόμενη χρονιά το ΔΙΚΤΥΟ προραμματικός συνεργάτης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το ΔΙΚΤΥΟ προραμματικός συνεργάτης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, προγραμματικός συνεργάτης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΙΚΤΥΟ, θα συνδιοργανώσει με το Φόρουμ τρεις διαδικτυακές συζητήσεις.

Η πρώτη συζήτηση, με τίτλο BIM( Building Information Modeling): Φέρνοντας την Επανάσταση στην Κατασκευαστική Βιομηχανία,  θα ανοίξει με εισαγωγικές ομιλίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και της Προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ θα φιλοξενήσει ως ομιλητές τους Issam El-Absi, CEO, AIDIGITS LTD, Νικόλαο Μήλη, πρόεδρο Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Βησσαρίωνα Παπαδόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ & Γιώργο Ραουνά, Επικεφαλής Risk Consulting, KPMG Greece. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βασιλική Μπέσιου, μέλος του ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη «Κατασκευές στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση», εδώ.

Η δεύτερη συζήτηση, με τίτλο: Αναβαθμίζοντας την Εικόνα της Ελλάδος: Θεωρητικές Αναζητήσεις και Εμπειρικοί Πειραματισμοί, θα φιλοξενήσει ως ομιλητές τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, τον πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Γιώργο Πρεβελάκη, τον γεωγράφο και διπλωμάτη Michel Foucher και την Άννα Διαμαντοπούλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη.

Τέλος, το ΔΙΚΤΥΟ διοργανώνει συζήτηση, με τίτλο: Κοινωνίες που γερνούν: Προς ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στην εποχή μετά την πανδημία. Ομιλητές θα είναι: η Άννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής Πολιτικών Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης της Ιατρικής Σχολής του Harvard, David C. Grabowski, η Επικεφαλής της ομάδας ειδικών Κοινωνικής Προστασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας,   Elena Glinskaya, ο ερευνητικός εταίρος του LSE Raphael Wittenberg, ο Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης του ΠΑ.ΠΕΙ., Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο σύμβουλος του Ιδρύματος TIMA, Paul Kidner. Τη συζήτηση θα συντονίσει η συνεργάτις του ΔΙΚΤΥΟΥ ερευνητική εταίρος του Care Policy and Evaluation Centre (CPEC) του LSE, Μαρία Καραγιαννίδου.

Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη Ο θησαυρός των 60+, εδώ.