ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Τι αναφέρει για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία

ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Τι αναφέρει για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία

Απάντηση στο ζήτημα με το μεγάλο μέγεθος των μασκών για τον κορονοϊό που διανεμήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισήμανε πως έγινε μπέρδεμα με τις διαστάσεις των μασκών.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά, η δήλωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για τις μάσκες:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».