7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

AstraZeneca - J&J: Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις θρομβώσεις

Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις θρομβώσεις

Επιστήμονες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αιτία που προκαλεί τις θρομβώσεις, που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και εκτίμησαν ότι με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο καθηγητής Ρολφ Μάρσαλεκ του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι η μελέτη του κατέδειξε πως το πρόβλημα βρίσκεται στους φορείς αδενοϊού, που χρησιμοποιούν και τα δυο εμβόλια για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού μέσα στο σώμα.

Όπως αναφέρει ο Μάρσαλεκ ορισμένα κύτταρα της πρωτεϊνης των εμβολίων είτε συγκολλούνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση και κατ' επέκταση οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα θα λυθεί εφόσον τροποποιηθεί η αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτραπεί τη διάσπασή της.