7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Γεραπετρίτης: Σε δεύτερο στάδιο η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικούς, ΜΜΜ

Γεραπετρίτης: Σε δεύτερο στάδιο η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικούς, ΜΜΜ

Σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Υπενθύμισε δε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, ενώ ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό. 

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλα αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.