Γεωργιάδης για παρελάσεις: Η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής θα κρίνει αν γίνουν

Γεωργιάδης για παρελάσεις: Η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής θα κρίνει αν γίνουν

«Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου» έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης βάζοντας τέλος στις φήμες των τελευταίων ημερών και διευκρινίζοντας πως «η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής θα κρίνει» εάν θα πραγματοποιεί η παρέλαση αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο "κόκκινο". Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο "κόκκινο" θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη». 

Πιο αναλυτικά, ο Α. Γεωργιάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο "κόκκινο". Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο "κόκκινο" θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο "πράσινο" θα ισχύσουν στο "πράσινο"». 

Ακόμη ο υπουργός πρότεινε στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα, λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μία περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια αλλά και την Ευρώπη.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε.