Γεωργιάδης για Novartis: Τι άλλο θέλετε, λαϊκά δικαστήρια;

Γεωργιάδης για Novartis: Τι άλλο θέλετε, λαϊκά δικαστήρια;

Η δικαιοσύνη απεφάνθη, ελέγξατε το πόθεν έσχες μου, εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια, έχουμε θεσμούς, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προειδοποίησε παράλληλα, πως στο εξής, θα κάνει αγωγή κατά όποιου από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να τον παρουσιάζει ως ύποπτο ή ένοχο για τη Novartis.

«Από αυτή την ομιλία και μετά, όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να με παρουσιάζει ως ύποπτο ή ένοχο για τη Novartis, θα κάνω κατευθείαν αγωγή. Θα με βρίζετε όσο θέλετε, αλλά όχι τσάμπα από εδώ και μπρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ανέφερε αναλυτικά: «Είναι ηθικό αυτό που κάνετε σήμερα; Με κατηγορήσατε, με στείλατε στη δικαιοσύνη, απεφάνθη η δικαιοσύνη. Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου, σας έδωσα τις καταθέσεις μου. Τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην το ξαναπείτε ποτέ, μπορείτε να μου πείτε; Και μη μου πείτε πάλι ίσες αποστάσεις εσείς, σε αυτά.

Λοιπόν, ακούστε, εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια, εδώ έχουμε θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών σε δικαστήριο για να κριθεί κάποιος ένοχος. Έχουμε τέτοιες φιλοσοφίες. Έτσι πορευτήκαμε. Με αυτές έχουμε φτιάξει αυτό το κράτος και αυτή την κοινωνία».

Παράλληλα, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον Α. Φλαμπουράρη «που είχε ξεχάσει να πουλήσει την εταιρεία του όταν έγινε υπουργός και έκανε ιδιωτικό συμφωνητικό ένα βράδυ σε αστυνομικό τμήμα και έβαλε με δόσεις να παίρνει τα 100.000».

Καθώς και σε άλλο υπουργό «ο οποίος ξέχασε να δηλώσει 1 εκατομμύριο καταθέσεις στο πόθεν έσχες του», ή «άλλο υπουργό που του έλειπαν 100.000 και πούλησε αυτοκίνητο του Αμίν Νταντά στο πόθεν έσχες του για να δικαιολογήσει τα 100.000», προσθέτοντας: «Αυτή θέλετε να είναι η συζήτηση από εδώ και μπρος;».

«Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι να με ρωτήσει ένας από τομ ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis ως προς το ποινικό σκέλος», επαναλαμβάνε ο υπουργός.

«Είστε σκευωροί»

 

«Είστε σκευωροί», ανέφερε ο Α. Γεωργιάδης, εξηγώντας «το Σύνταγμα σας έδινε όλη τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως Εισαγγελική Αρχή», όμως, σημείωσε ο ίδιος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «δεν σας έφτανε να αποδείξετε ότι είμαι αθώος, όπως θα έκανε ένας σοβαρός πολιτικός αντίπαλος, ή ένοχος αν ήμουνα».

«Σας ενδιέφερε να κρατήσει σε χρονικό εύρος αυτή η ιστορία, έτσι ώστε να πάμε στις εκλογές κατηγορούμενοι. Αυτό ήταν το πολιτικό σας σχέδιο», είπε.

«Αυτό θέλατε να κάνετε, αυτό κάνατε τελικά με την παραπομπή μας στη δικαιοσύνη. Δεν σας βγήκε γιατί ο ελληνικός λαός δεν τσίμπησε και τώρα που η δικαιοσύνη απεφάνθη, συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι. Φτάνει. Μέχρι εδώ», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Και επικαλούμαι τα αισθήματα κάθε δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας, να σκεφτεί τι θα έκανε πλέον στη θέση μου. Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθώ να δέχομαι αυτή τη λάσπη εναντίον μου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα με συγχωρέσετε για τη συναισθηματική φόρτιση αλλά υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που είμαστε και άνθρωποι. Δεν είμαστε ρομπότ. Δεν είμαστε μηχανές. Άνθρωποι είμαστε. Έβαλε σήμερα ο Τσίπρας όλη την 'υπόγα του διαδικτύου' πάλι να με παρουσιάζει ένοχο και δεν ντρέπεται».