7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Γεωργαντάς: 220.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού, εκ των οποίων 8.150 υγειονομικοί

Γεωργαντάς: 220.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού, εκ των οποίων 8.150 υγειονομικοί
Φωτογραφία αρχείου

Για πολύ ικανοποιητική αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις 16 Αυγούστου έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι 220.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων οι 8.150 υγειονομικοί. Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε μάλιστα ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών τουλάχιστον με την πρώτη δόση θα σπάσει το φράγμα των 6 εκατομμυρίων ενώ 5,7 εκατ. πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε.

«Δυστυχώς το ποσοστό αυτό εμβολιασθέντων, ενώ μπορεί να φαινόταν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ότι αρκεί, πλέον πρέπει να αυξηθεί γιατί η μετάλλαξη δέλτα όπως ξέρουμε είναι πάρα πολύ επιθετική», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Επέκταση υποχρεωτικότητας

Παράλληλα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, λέγοντας ότι η υφίσταται αυτή η δυνατότητα και υπάρχει ως σκέψη. Τόνισε υπόψιν ότι σκέψη που υπάρχει αφορά το δημόσιο τομέα, ωστόσο η πορεία των επόμενων εβδομάδων θα καταδείξει και την κατεύθυνση των όποιων αποφάσεων.

«Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε σχέση και με τον ρυθμό των εμβολιασμών και με τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει η πολιτεία αυτό που οφείλει, να προστατεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών η οποία είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει πάρει την απόφαση να εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Τέλος, όσον αφορά επάρκεια των εμβολίων, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι είναι διαθέσιμα όσα χρειάζονται για να εμβολιαστεί οποιοσδήποτε αν όχι αυθημερόν, την επόμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί κατ’ οίκον και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους, είτε στα σπίτια των πολιτών.