Γ. Τσίπρας: Διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις μου για την Άμυνα

Γ. Τσίπρας: Διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις μου για την Άμυνα

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του από τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με όσα είπε για την άμυνα της χώρας κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας.

Μάλιστα παραθέτει ολόκληρη τη δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός», ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως με fake news να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό έρμαιο της χειρότερης καθημερινότητας των τελευταίων ετών.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα είναι η εξής:

«'Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας, είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός'. Το αυτονόητο, δηλαδή. Και το επαναλαμβάνω ευθαρσώς: Αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η 'Αμυνα, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα εξοπλιστικά, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale. Αυτά είναι τα μέσα που κάθε φορά πρέπει να εξετάζονται και, όπου είναι αναγκαία, επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής».