Γ. Πλακιωτάκης: Τα σκάφη του Λιμενικού δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει

Γ. Πλακιωτάκης: Τα σκάφη του Λιμενικού δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει

Κάθε μέσο στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου θα χρησιμοποιήσει η χώρα μας ώστε να διαχειριστεί τις ροές μέσω της θάλασσας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για ασύμμετρη απειλή ενώ λίγο αργότερα μιλώντας με τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι η φύλαξη των συνόρων μας δεν είναι "push back". Αρχικά απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί push backs ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε: «Όλα γίνονται με  βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Σας απάντησε ο πρόεδρος σας».

Πάντως, ενώπιον δημοσιογράφων προσέθεσε με νόημα: «Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στέκονται στην οριογραμμή και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει. Δεν σπρώχνουν βάρκες προς τα πίσω».

Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα δεν έχει να κάνει με διαχείριση ροών αλλά με ασύμμετρη απειλή. «Ο κ. Τσίπρας σάς ακύρωσε. Ακύρωσε ανεύθυνες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε ασύμμετρη απειλή και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών για να επιτύχει η Τουρκία την επιδίωξη στρατηγικών και γεωπολιτικών της επιδιώξεων», τόνισε. 

Τέλος, επανάλαβε την ξεκάθαρη εντολή του ΚΥΣΕΑ για προστασία των συνόρων με αναβάθμιση στο μέγιστο βαθμό του του επιχειρησιακού σχεδίου για τη φύλαξη τους.