Γ. Γεραπετρίτης: «Το επίδομα των 600 ευρώ θα δοθεί εντός Απριλίου»

Γ. Γεραπετρίτης: «Το επίδομα των 600 ευρώ θα δοθεί εντός Απριλίου»

Το επίδομα των 600 ευρώ ανά άτομο θα δοθεί μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων που αφορά κυρίως στις σύγχρονες τεχνολογίες, δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας πως θα καταβληθεί εντός του Απριλίου,«δεν θα φορολογείται, θα είναι ακατάσχετο και θα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστασίας» 

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Επικρτατείας τόνισε «θα έχουμε σοβαρή διεύρυνση των δικαιούχων της προνομιακής μέριμνας του κράτους» και πως «η κατάρτιση είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους». .

Αναφερόμενος στα μέτρα, είπε πως έχουν ένα δυναμικό χαρακτήρα. «Εξετάζονται με βάση τα δεδομένα της μείωσης των εισοδημάτων που έχει ο κάθε κλάδος, με βάση τα στοιχεία που έχει η φορολογική αρχή», σημείωσε ο υπουργός για να προσθέσει πως αυτοί που τον Μάρτιο δεν ήταν εντός της περιμέτρου τον Απρίλιο θα ενταχθούν, και τον Μάιο θα ενταχθούν ακόμα περισσότεροι, «επειδή είναι βέβαιο ότι και τον Απρίλιο θα έχουμε μία τεράστια απώλεια εισοδημάτων».

«Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κατηγορίες που πλήττονται, αλλά από την άλλη πλευρά να υπάρχει κι ένας κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος την επόμενη μέρα της κρίσης έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι οικονομικά να ανασυνταχθούμε», σημείωσε

Για τα μέτρα μετακίνησης και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως για τον μήνα Απρίλιο δεν θα αλλάξει κάτι και πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα χωρίς μαζικές εξόδους και κοινωνικό συγχρωτισμό. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας. «Δίνουμε μία μάχη άνευ προηγουμένου για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.