ΓΔ: 893,76 -0,94 (-0,11 %)

Τζίρος: 46,42 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 893,76 -0,94 (-0,11 %)

Τζίρος: 46,42 εκατ. €   RT

Γ. Γεραπετρίτης: Σαφής ορίζοντας ελευθερίας χάρη στα self tests και τoν εμβολιασμό

Γ. Γεραπετρίτης: Σαφής ορίζοντας ελευθερίας χάρη στα self tests και τoν εμβολιασμό

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι τη μεγάλη πίεση ασκούν οι μη εμβολιασμένοι, ενώ η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων ακόμα και σήμερα το απόγευμα.

Σχετικά με τον «οδικό χάρτη για ελεγχόμενο άνοιγμα στην κοινωνία και στην αγορά», ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για πιο σαφή ορίζοντα ελευθερίας, με όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τον εμβολιασμό και σύμμαχο τον καλό καιρό. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επιλογή της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και τα Λύκεια και τόνισε ότι «με την ίδια λογική ακούμε και σήμερα τους ειδικούς».

«Κρίμα ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο», ανανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και ανήγγειλε εντατικοποίηση «εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων, τα οποία προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση αλλά και με την υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα».

Τα μέτρα ελέγχου όπως είπε, θα είναι αυστηρά και ως προς τις μετακινήσεις, ειδικά στα διόδια.

Στόχος Μαΐου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα, δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά με τα self-tests τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει την «επάρκεια ως αρχές Ιουνίου, κατά την μεταβατική περίοδο προς ομαλότητα». Επίσης, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης να το εφαρμόσει  σε Γυμνάσια και Δημοτικά.

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους, αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα»