Γ. Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Γ. Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι

«Σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι», επισήμανε νωρίτερα σήμερα στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξηγώντας πως όταν βεβαιώνεται η ροή των εμβολίων, αυξάνεται και ο αριθμος των εμβολιασμών

Υπενθυμίζεται ότι αργά εχθές το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς και για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια. Όπως μάλιστα εξήγησε ο κ Γεωργαντάς, αυτο έγινε καθώς η Johnson & Johnson  επιβεβαίωσε τις παραδόσεις των εμβολίων.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα.

Τέλος, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid19 το όποιο θα τεθεί επισήμως σε ισχύ στην ΕΕ την 1η Ιουλίου,  σημείωσε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις μετακινήσεις, αλλά τις διευκολύνει αποτελώντας μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους κατόχους του.