Γ. Δραγασάκης: Δεν είχαμε αυταπάτες, είχαμε σχέδιο

Γ. Δραγασάκης: Δεν είχαμε αυταπάτες, είχαμε σχέδιο

Σε πλήρη αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που κατ' επανάληψη έχει επικαλεστεί τις... αυταπάτες ως δικαιολογία για όσα έγιναν το 2015 ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι υπήρχε σχέδιο.

«Ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτη. Εγώ δεν το βίωσα έτσι», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «από μεθοδολογικής άποψης είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το '17».

«Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο», συνέχισε.

«Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το 17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες ‘και τώρα τί κάνω που είμαι μόνος;’. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα και λες ‘για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή’;», είπε ο κ. Δραγασάκης.