Γ. Βαρουφάκης: «Εντός Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις»

Γ. Βαρουφάκης: «Εντός Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις»

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις από το κρίσιμο Eurogroup του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι η δημοσιοποίηση την ηχογραφήσεων είναι νόμιμη. 

Σε tweet του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει το φώς της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας».

Παράλληλα, παραθέτει το δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 για το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ότι «μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».

Σε δεύτερο tweet του στα αγγλικά, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως «είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πως οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια. Σήμερα υπέβαλα στον πρόεδρο ένα USB με όλες μου τις (απολύτως νόμιμες) ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015, ζητώντας του να τις θέσει στη διάθεση των βουλευτών και του κοινού. Πανικόβλητος, το επέστρεψε! Μην ανησυχείτε. Το MέRA25 θα ρίξει φως.