Δύο πύρινα μέτωπα στην Εύβοια - Φωτιά και στην Κεφαλονιά

Δύο πύρινα μέτωπα στην Εύβοια - Φωτιά και στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε Ασπρόπυργο, Κεφαλονιά, Εύβοια και Μαραθώνα προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατάνια, του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά αργά το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίνα του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 α/φ.

Το τρίτο πύρινο μέτωπο στην Εύβοια, ξέσπασε στην περιοχή Λεχριές του δήμου Χαλκιδαίων, όπου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 1 α/φ.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, επιπλέον 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ κι ένα ελικόπτερο. Η φωτιά έκαιγε σε κοντινό καταυλισμό Ρομά και πιθανότατα εκδηλώθηκε απο καμένα καλώδια.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση, στο Κάτω Σούλι του δήμου Μαραθώνα, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. 

Λίγο αργότερα, πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Προκοπάτα της Κεφαλονιάς. Στο σημείο έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και 2 PZL, όπου κατάφεραν να την οριοθετήσουν.