Φωτιά στη Κερατέα - Εκκενώθηκαν Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος

Φωτιά στη Κερατέα - Εκκενώθηκαν Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα.Οι κάτοικοι των περιοχών Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 με την οδηγία να κινηθούν προς το Λαύριο και Ανάβυσσο αντίστοιχα. Δίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό στο Σούνιο.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς κατήγγειλε εμπρησμό καθώς όπως είπε υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο. Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε ότι γνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Η  φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη έχει σπεύσει στο σημείο. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο έχουν σπεύσει 38 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον  ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Φωτογραφία από κάτοικο της περιοχής