Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια - 4 νεκροί και 29 αγνοούμενοι

Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια - 4 νεκροί και 29 αγνοούμενοι

Στους 29 ανέρχονται οι αγνοούμενοι έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για δεκάδες νεκρούς ενώ έχουν ανασύρει ήδη τις σορούς τεσσάρων θυμάτων.

Οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια πραγματοποιούν έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά «το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα», είπε η αξιωματούχος της τοπικής ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες.

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς. Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Προς το παρόν οι Αρχές έχουν ενημερώσει επίσημα ότι διασώθηκαν 5 άτομα καθώς και ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 39 άνθρωποι.

Τοπικός αξιωματούχος πάντως, που μίλησε σε αμερικανικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για «πολυάριθμες απώλειες» χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό.

Όπως εκτιμάται οι περισσότεροι από τους επιβάτες κατά πάσα πιθανότητα κοιμούνταν όταν ξεκίνησε η φωτιά και εγκλωβίστηκαν μέσα στους χώρους του σκάφους.

«Από την ενημέρωση που είχαμε, οι επιβαίνοντες στο σκάφος, παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό. Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα» δήλωσε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπέμις.

«Η φωτιά ήταν τόσο έντονη και υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις, εξαιτίας του καυσίμου που υπήρχε σε αυτό. Πάντως, ακόμα κι όταν τη σβήσαμε, μας ήταν πολύ δύσκολο να επιβιβαστούμε στο πλοίο και να αναζητήσουμε επιζώντες. Συνολικά, υπήρχαν 39 άτομα πάνω σε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

καλιφορνια

Το σκάφος με όνομα "Conception" είχε ξεκινήσει το Σάββατο από τη Σάντα Μπάρμπαρα για καταδυτική εκδρομή και επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα.