Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Στρασβούργου απέτισε η Κομισιόν

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 16:15
-A +A
Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Στρασβούργου απέτισε η Κομισιόν

Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Στρασβούργου απέτισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και δύο νέοι δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για τον Ιταλό Αντόνιο Μεγκαλίτσι, 28 ετών και τον Πολωνό Μπάρτο Πένρο Όρεντ Νιτζιέλσκι, 36 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου και είναι το πέμπτο θύμα της επίθεσης.

Ο Αντόνιο και ο Μπάρτο ήταν φίλοι και συνεργάζονταν. Ο Μπάρτο φιλοξενούσε στο σπίτι του τον Αντόνιο, ο οποίος είχε έρθει στο Στρασβούργο για να καλύψει τη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Εurophonica».

Ο Μπάρτο και ο Αντόνιο έκαναν βόλτα στο κέντρο του Στρασβούργου όταν έπεσαν θύματα του 29χρονου τρομοκράτη Σερίφ Σεκάτ. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι πέντε νεκροί και ένδεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα