Φώφη Γεννηματά: Η ραγδαία επιδείνωση των τελευταίων ωρών

Φώφη Γεννηματά: Η ραγδαία επιδείνωση των τελευταίων ωρών

Το ηπατικό κώμα που προκάλεσαν οι μεταστάσεις του καρκίνου νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, ήταν η αιτία για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Είχε εισέλθει στο νοσοκομείο πριν από 13 ημέρες και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα μπορέσει να λάβει εξιτήριο, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές που κατέστησαν το τελευταίο 24ωρο υποχρεωτική τη μεταφορά της στην μονάδα εντατικής. Η κατάσταση απέβη μη αναστρέψιμη και σήμερα στις 12.04 το μεσημέρι απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί πρώτη φορά με όγκο στο δεξί μαστό το 2008, στο πλαίσιο ιατρικού τσεκάπ, καθώς είχε επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό - έχοντας χάσει από καρκίνο τη μητέρα της και τον πατέρα της.

Στις 12 Οκτωβρίου, μετά από μία αδιαθεσία, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός» με ατελή ειλεό. Η αδιαθεσία την ανάγκασε να παραιτηθεί από τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Τότε διαπιστώθηκε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της καθώς ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Η αρχική αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να βγει από το νοσοκομείο και να συνεχίσει την αγωγή σπίτι της έσβησε καθώς διαπιστωνόταν η ύπαρξη μεταστάσεων και φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε επιστροφή. Μάλιστα, η επιδείνωση που παρουσίασε τις τελευταίες ώρες κατέστησαν επιβεβλημένη την εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καρκίνοι που συνήθως προκαλούν ειλεό είναι του ήπατος και του παγκρέατος. Μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού - από τον οποίο είχε αρχικά νοσήσει η Φ. Γεννηματά - επιστρέφει ως μεταστατική νόσος περίπου στο 30% των περιστατικών και δεν είναι ιάσιμος -  σε αντίθεση με την πρώιμη νόσο. Ενώ, αναλόγως του σημείου των μεταστάσεων εξελίσσεται και η πορεία του ασθενούς.  

Παρότι τα ιατρικά ευρήματα των τελευταίων ημερών δεν ήταν αισιόδοξα για τη Φώφη Γεννηματά, εντούτοις κανείς δεν περίμενε μια τόσο ραγδαία επιδείνωση και το τόσο γρήγορο χαμό της.

Την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της Φώφης Γεννηματά
 

Την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, με τη σορό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη λύπη του για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου της, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν.

Δωρεές σε Κιβωτό του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού αντί κατάθεσης στεφάνων ζητά η οικογένεια

 

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού

Διακόπτονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου
 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι διακόπτονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Εσπευσμένα επιστρέφει αύριο Τρίτη από τη Σαουδική Αραβία, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.