Φιλελεύθερος: Λαθροχειρία στην εξουσία

Φιλελεύθερος: Λαθροχειρία στην εξουσία

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Λαθροχειρία στην εξουσία-Θεσμική εκτροπή και πολιτική αγυρτεία στο παρά πέντε της εξόδου» κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Μαΐου ο Φιλελεύθερος.

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος όλων των αποχρώσεων και η αντιπολίτευση επικρίνουν σφοδρά το Μαξίμου για την προσβολή της Δικαιοσύνης με την απόπειρα διορισμού της ηγεσίας της την ώρα που η κυβέρνηση στην πραγματικότητα τελεί υπό παραίτηση και δικαιούται μόνο να διαχειρίζεται τρέχουσες υποθέσεις. Την εν λόγω μικροκομματική επιλογή αμφισβητούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

d

Διαβάστε ακόμη στο Φιλελεύθερο:


- Δεν κάνουν πίσω - Στο Υπουργικό οι αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Δεν ορρωδεί προ ουδενός η κυβέρνηση και προχωρεί ακάθεκτη στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ότι ο πραγματικός λόγος για την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διεξαγωγή των εκλογών κατά μία εβδομάδα είναι ακριβώς αυτός. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επιλέξει και τυπικά τους νέου επικεφαλής στον Άρειο Πάγο, καθώς η θητεία προέδρου, αντιπροέδρων και εισαγγελέα λήγει στις 30 Ιουνίου - ημέρα κατά την οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, θα διεξάγονταν οι πρόωρες εκλογές.

-Μάχη ως την Κυριακή για περιφέρειες και Δήμους

Η μάχη του δεύτερου γύρου της Κυριακής στους μεγάλους Δήμους και στις εφτά Περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι που έχουν τη στήριξη της Ν.Δ. θα επιχειρήσουν να προστεθούν στους πέντε που ήδη κατέκτησαν από την πρώτη στροφή τη νίκη, αποτελεί την αποκλειστική σχεδόν προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.


-Μαλλιά κουβάρια σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τη συντριβή

Αναπάντητη κλήση από την ενότητα. Μουρμούρες, παράπονα και πολλές απόψεις για τα αίτια της βαριάς ήττας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ωστόσο το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου δεν αφήνει περιθώριο για εκδήλωση... εσωστρέφειας

-Υποπτο έμβασμα από το Καράκας στο Κερατσίνι μέσω Παναμά

Μυστηριώδες έμβασμα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνική εταιρεία τοποθέτησης ανελκυστήρων για την κατασκευή... σταδίου μπέιζμπολ χωρητικότητας 36.500 ατόμων, με το όνομα «La Rinconada», στο Καράκας!

-ΚΙΝΑΛ: Με επιθετική στρατηγική στις εθνικές εκλογές 

Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να αποκομίσει μεγαλύτερα οφέλη από τη διαρροή ψηφοφόρων που καταγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης και για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου και να αφήσει το Ευρωκοινοβούλιο, εφόσον καταφέρει να εκλεγεί στην ελληνική Βουλή


-Το Ποτάμι βγαίνει στην όχθη της πολιτικής 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ποτάμι, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως ότι το κόμμα δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στην ανακοίνωση του κόμματος στέκονται στο αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ γίνεται λόγος και για την επόμενη ημέρα.


-«Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η εκδίκηση του Γιάνη είναι ένα κρύο πιάτο. Ο Βαρουφάκης κήρυξε τον πόλεμο στον Τσίπρα και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

-Πιάσαμε πάτο στην ανταγωνιστικότητα

Στην 58η θέση η Ελλάδα μεταξύ 63. Ξεπερνάμε μόνο κατεστραμμένα κράτη με οικονομίες σε βαθιά κρίση όπου καλπάζει η φτώχεια.

- Γραφείο Προϋπολογισμού: Τελείωσαν οι αντοχές

Και άλλη μια χρονιά ο λογαριασμός θα βγει επειδή οι οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων θα σπεύσουν να γεμίσουν με χρήμα το κρατικό ταμείο μέσα στους επόμενους μήνες.

-Τουρισμός: Λεφτά με το τσουβάλι έφερε στο ΑΕΠ

Συνολικά -άμεσα και έμμεσα- το 2018 συνέβαλε από 25,7% (47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (57,1 δισ. ευρώ)

-Creta Farms: Αδελφική μονομαχία στις 7 Ιουνίου

Μια δύσκολη και περίπλοκη απόφαση θα κληθούν να πάρουν οι μέτοχοι της Creta Farms, στη γενική τους συνέλευση στις 7 Ιουνίου. Οι μέτοχοι καλούνται με την ψήφο τους επί της ουσίας να ξεκαθαρίσουν το μέλλον της σχέσης των αδελφών Δομαζάκη.

 - Αναταράξεις στον μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας λόγω ευρωεκλογών

Οι πολιτικές αναταράξεις στο Βερολίνο γίνονται αντιληπτές από τους αισθητήρες των εταίρων του στην Ε.Ε., ορισμένοι από τους οποίους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Γερμανία μπορεί να ηττηθεί».

-Η Βενεζουέλα «βυθίζεται» στην εξαθλίωση

Σε απόγνωση ο λαός. Σε αστρονομικά επίπεδα η ύφεση και ο πληθωρισμός. Τα κρατικά στοιχεία μιλούν για 19,2% και 130.060% αντίστοιχα. Ο κατώτατος μισθός ισοδυναμεί με 4 κιλά ντομάτες, 2 κιλά μήλα ή 2,5 κιλά τυρί.

-Θάμπωσε το... ραντάρ των S-400

Ηξεις - αφήξεις από τον Τούρκο υπουργό Αμυνας, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της καθυστέρησης στην παράδοση, για να δει το Κρεμλίνο να τον «αδειάζει». Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ απειλούν να αναστείλουν και την εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών των F-35 στη βάση της Αριζόνα

-Μπόρις Τζόνσον: Έλεγε ψέματα για τα 350 εκατ. λίρες προς την Ε.Ε.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης για το δημοψήφισμα του 2016 θα κληθεί να λογοδοτήσει ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και νυν φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Τόρις.

-Πυρηνικός «πονοκέφαλος» για τον Μακρόν

Πανάκριβος ο εκσυγχρονισμός των αντιδραστήρων.

-Η «σκληρή» φωτογραφία της Αρσεναλ

Ο ταπεινός Παπασταθόπουλος, η πηγή, η άσβεστη φλόγα και τα... χρωστούμενα της τύχης

- Μπαρτσελόνα: Παραμένουν ο Βαλβέρδε και...το χάος

Ο Ισπανός προπονητής θα συνεχίσει στον πάγκο των «μπλαουγράνα», οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τα δομικά προβλήματα που τους βασανίζουν εδώ και χρόνια
-Στην Ελλάδα έμαθε τα ...κόλπα ο Ραούλ

Οι ισπανικές αρχές υποψιάζονται πως η κατάδυση του Ισπανού πρώην ποδοσφαιριστή στον σκοτεινό κόσμο των στημένων αγώνων έγινε στη χώρα μας, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα «ελληνικά» λεφτά.
-Ο Φρα Αντζέλικο «αναγεννήθηκε» στο Πράδο

Τους δύο αιώνες ζωής γιορτάζει το μουσείο της Μαδρίτης με 82 έργα του μεγάλου μοναχού καλλιτέχνη

-Γιώργος Χειμωνάς: Ο εξερευνητής της αβύσσου

Τη λύση στους γρίφους του συγγραφέα δίνουν «Απαντα τα πεζά» που επιστρέφουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων 19 χρόνια μετά τον θάνατό του