Έξι φάκελοι στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες - Νέα προκήρυξη για την έβδομη

Έξι φάκελοι στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες - Νέα προκήρυξη για την έβδομη

Έξι εταιρείες κατέθεσαν τελικά στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φάκελο υποψηφιότητας για το διαγωνισμό των επτά τηλεοπτικών αδειών, ενώ όπως ανακοινώθηκε η έβδομη άδεια θα επαναπροκηρυχτεί. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείες: 

1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)

2. Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel)

3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha)

4. Antennα TV ΑΕ (ANT1)

5. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ («E» TV)

6. Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δηλαδή, έλεγχος φακέλων και απόδοση αδειών σε όσους πληρούν τα κριτήρια, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη -σε χρόνο που το ίδιο κρίνει- για την έβδομη άδεια, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε σύντομη συνομιλία, που είχε νωρίτερα, με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο υπουργός, σημείωσε ότι η προκήρυξη θα αφορά το ίδιο είδος άδειας και θα έχει την ίδια τιμή εκκίνησης, ενώ σε ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που θα υπάρξει μόνο ένας ενδιαφερόμενος απάντησε πως εάν υποβάλει φάκελο μόνο ένας υποψήφιος θα πάρει την άδεια, αφού, βεβαίως, ελεγχθεί ότι ο φάκελός του είναι πλήρης. Εάν οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν φάκελο είναι από δύο και πάνω, τότε θα προκηρυχθεί δημοπρασία, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Μega, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «ήταν μία επιχειρηματική απόφαση», προσθέτοντας ότι είναι ασφαλώς αρνητικό τετελεσμένο για τους εργαζόμενους.

Οι εξελίξεις είναι θετικές και το ΕΣΡ έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσε ο κ. Παππάς. 

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία διαδικασία όπου και το τοπίο το τηλεοπτικό θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με τη βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

Υπάρχουν όλες οι διαδικασίες λοιπόν η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις», τόνισε ο υπουργός.

Η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ΕΣΡ. Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μία τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που κατατέθηκαν οι φάκελοι, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία Intime News