7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών αλλά και των ασθενών με κορονοϊό που ενώ βρίσκονται στο νοσοκομείο αρνούνται να διασωληνωθούν μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται». 

Μάλιστα ο γιατρός τόνισε πως «υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δε θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους είναι αληθές» και στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία. «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μια δεύτερη δημόσια δομή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί  δύο περιστατικά που αφορούν δημόσιες δομές.

Σχολιάζοντας του ασθενής με το κορονοϊό που αρνούνται να διασωληνωθούν ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως «έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη». Μάλιστα σχολίασε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργεί δυσκολία μεγάλη στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σχολίασε ότι «περιμένω να μας πει τα επιστημονικά στοιχεία που είδε για να το πείσουν να τον εμβολιαστεί, όπως έλεγε τον Μάιο αυτό έλεγε. Αλλιώς πρέπει να πει ότι με υποχρέωσαν».