8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που έχουμε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, επικρίνοντας παράλληλα τους ανεμβολίαστους που, όπως είπε, “αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων”.

Πιο συγκεκριμένα και επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί οι θάνατοι από κορονοϊό είναι στα ύψη ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι αυτό οφείλεται στους εξής λόγους: «Τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων είναι ότι είναι 85 – 90% ανεμβολίαστοι και άνθρωποι στο 95% άνω των 55 ετών. Η πλειοψηφία από ανεμβολίαστους έπασχαν από την Δέλτα, ενώ για τους άνω των 55 δεν έχει μεγάλη διαφορά η Δέλτα με την Όμικρον».

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή την πανδημία υφίστανται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι αυτοί που δεν μπορούν να εργαστούν γιατί τους έχει επιβληθεί ένα απαγορευτικό από τις 28 Ιανουαρίου. Για όλους τους άλλους η πανδημία είναι μία μάσκα». Πρόσθεσε δε ότι «αυτό γίνεται για να προστατευτεί ένας πληθυσμός που στο σύνολό του δεν φάνηκε να συγκινείται από το πρόστιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, “πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται και καταλήγουν είτε στο νοσοκομείο διασωληνωμένοι είτε να χάνουν τη ζωή τους. Και αυτό γιατί αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων”.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου άφησε παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γιατί να στερώ το μεροκάματο από τον άνθρωπο που το έχει στερηθεί εδώ και ένα μήνα από την στιγμή που αυτό δεν φέρνει καμία διαφοροποίηση στον άνθρωπο στον οποίο κάνουμε εκκλήσεις να εμβολιαστεί εδώ και τόσους μήνες και δεν θέλει να μας ακολουθήσει. Με πια λογική στερούμε το μεροκάματο από αυτόν τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και τον επαγγελματία”.