Ευρύ το φάσμα συνεργασίας Ελλάδας - Μπαχρέιν

Ευρύ το φάσμα συνεργασίας Ελλάδας - Μπαχρέιν

Η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, ιδιαίτερα στις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες αποτέλεσε θέμα της σημερινής συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Μπαχρέιν υπό τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa και τη συμμετοχή των αρμόδιων ελλήνων υπουργών.

Πραάλληλα έγινε και συζήτηση για την προετοιμασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μπαχρέιν το προσεχές διάστημα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι σκοπός είναι να ενώσουμε τις δύο χώρες όσο μπορούμε περισσότερο, να προσελκύσουμε επενδύσεις από το Μπαχρέιν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στο Μπαχρέιν και τα επόμενα χρόνια οι καλές πολιτικές σχέσεις μας να εξελιχθούν και σε καλές οικονομικές σχέσεις. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa εξήρε την εγκάρδια υποδοχή στη χώρα μας, τονίζοντας ότι υπάρχει βούληση για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, όπως επίσης και σε πολλούς άλλους τομείς.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αύξηση των πτήσεων από το Μπαχρέιν καθώς έτσι, όπως είπε, αυξάνεται και η τουριστική κίνηση. Πρόσθεσε ότι αυτό θα ενισχυθεί με επενδύσεις στις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό και έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. 

Για τις επενδύσεις και την ανταλλαγή καλών πρακτικών από τις δύο χώρες μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι υπάρχει βάση συνεργασίας για πολλούς κλάδους της οικονομίας. 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:

-Από την Ελλάδα: ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλιας Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης και Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., Γρηγόρης Δημητριάδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., Δημήτρης Πολίτης και ο ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για χώρες ΜΕΝΑ και Κόλπου, Παναγιώτης Μίχαλος.

-Από το Μπαχρέιν: ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Zayed Al Zayani, ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, Ayman Al Moayyed, ο επικεφαλής του Economic Development Board, Khalid Humaidan και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Hamad Mahmeed.