Ευρωπαϊκή Αριστερά και Πράσινοι κατά της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 15:50
-A +A
Ευρωπαϊκή Αριστερά και Πράσινοι κατά της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

Τις αντιρρήσεις τους με τη συμφωνία που πέτυχαν τα ξημερώματα οι 28 ηγέτες της ΕΕ εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων. 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις λεγόμενες «πλατφόρμες περιφερειακής αποβίβασης» σε τρίτες χώρες και τα «ελεγχόμενα κέντρα» στα κράτη μέλη της ΕΕ, για αιτούντες άσυλο. 

«Αυτή η απόφαση αποτελεί μέρος μιας επιθετικής δύναμης για την εξωτερικοποίηση των συνόρων της ΕΕ μέσω σκιερών διαπραγματεύσεων με καταπιεστικά καθεστώτα, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σκλαβοποίηση των μεταναστών στη Λιβύη και χιλιάδες θανάτους στη Μεσόγειο», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των Πρασίνων, Σκα Κέλερ κατήγγειλε ότι «αυτή η Σύνοδος Κορυφής κατήργησε το δικαίωμα ασύλου στην Ευρώπη και στο μέλλον καθίσταται σχεδόν αδύνατο να ζητηθεί άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος», επισημαίνοντας ότι «οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων ακολουθούν την άκρα δεξιά κατεύθυνση, κάτι που κάθε άλλο παρά δεν αποδυναμώνει τη Δεξιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 17/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα