Ευελπιστεί σε συμφωνία για το ευρωπαϊκό «πράσινο πιστοποιητικό» εντός λίγων εβδομάδων
Γερμανία

Ευελπιστεί σε συμφωνία για το ευρωπαϊκό «πράσινο πιστοποιητικό» εντός λίγων εβδομάδων

Η Γερμανία ευελπιστεί σε συμφωνία εντός λίγων εβδομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το «πράσινο πιστοποιητικό» το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν ευκολότερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν είναι σημαντικό μόνον για χώρες οι οποίες έχουν μεγάλη οικονομική εξάρτηση από τον τουρισμό, αλλά για όλους μας: είναι... ξεκάθαρο μήνυμα για την ελευθερία κίνησης και την κινητικότητα εντός της ΕΕ», ανέφερε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Μίκαελ Ροτ, λίγο πριν τη σύνοδο των 27 υπουργών ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου στις Βρυξέλλες.

«Ευελπιστούμε σε μια λογική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εντός των ερχόμενων εβδομάδων», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες στην ΕΕ για τις λεπτομέρειες γύρω από το «πράσινο πιστοποιητικό».

Αυτό το πιστοποιητικό θα διευκολύνει την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 παρέχοντας απόδειξη ότι ένα άτομο είτε εμβολιάστηκε κατά του COVID-19, είτε έχει αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ή ότι έχει αντισώματα αφού ανάρρωσε από τον COVID-19.