Έρχονται νέες διευκρινίσεις για Covid Free χώρους - Πάνω από 70.000 ραντεβού τα τελευταία 24ωρα

Έρχονται νέες διευκρινίσεις για Covid Free χώρους - Πάνω από 70.000 ραντεβού τα τελευταία 24ωρα

Ζήτημα ωρών είναι η παροχή από την κυβέρνηση νέων διευκρινίσεων ως προς τον τρόπο λειτουργίας των Covid Free χώρων. Μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς το πρωί της Τρίτης, το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι χρειάζεται μία δέσμη περαιτέρω ενημερωτικών στοιχείων που θα «ξεδιαλύνουν» τις όποιες γκρίζες ζώνες δημιουργήθηκαν σε σχέση με την καινούργια πραγματικότητα.

Στόχος της ευρύτερης προσπάθειας είναι να πειστεί η κοινωνία να εμβολιαστεί και όχι να προκληθούν καινούργιες απορίες. Οι διευκρινίσεις θα έχουν στο επίκεντρο κυρίως το πώς θα λειτουργούν οι χώροι εστίασης, ξεκαθαρίζοντας  για μία ακόμα φορά ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα αντιληφθεί πλήρως τον καινούργιο τρόπο ζωής, παρότι προφανώς απαιτείται ο απαραίτητος τρόπος προσαρμογής στην καινούργια πραγματικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε την παρούσα χρονική συγκυρία για να ενισχύσει την εκστρατεία πειθούς ως προς την αναγκαιότητα των εμβολιασμών για δύο κυρίως λόγους : 

  • Η επιχείρηση «Ελευθερία» μοιάζει να έχει πιάσει «οροφή» σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει και την καινούργια μετάλλαξη.
     
  • Όσοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει το εμβόλιο αρχίζουν και αντιδρούν, θέλοντας να πάρουν πίσω ένα μεγάλος μέρος των δικαιωμάτων που είχαν χάσει όλο αυτό το διάστημα. 

 Μερικές μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου πλέγματος διευκολύνσεων στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη βλέπουν μία θετική ανταπόκριση των πολιτών. Περίπου 70.000 ραντεβού κλείστηκαν τα τελευταία 24ωρα, τα οποία αποδίδονται στην συζήτηση περί διευκολύνσεων που είχε ήδη ανοίξει.  

Συνομιλητές του πρωθυπουργού  ξεκαθαρίζουν ότι ο μεγάλος στόχος  όλων των λεγόμενων «προνομίων» δεν είναι να πείσουν τους λεγόμενους αρνητές αλλά εκείνους που δηλώνουν επιφυλακτικοί και κάνουν δεύτερες σκέψεις, χωρίς όμως να απορρίπτουν την ιδέα του εμβολίου. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το σύστημα προνομίων δε θα έχει περίοδο χάριτος από τους πολίτες. Θα πρέπει να δράσει άμεσα και να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν στις αρχές φθινοπώρου να έχουμε πιάσει το στόχο του 70% αναφορικά με το τείχος ανοσίας, μια και η μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να κυριαρχήσει και στη χώρα μας εκείνη την περίοδο.