Κικίλιας στο Politico: Έρχεται καλοκαίρι σκληρής δουλειάς- Παρακαταθήκη το ΕΣΥ

Έρχεται καλοκαίρι σκληρής δουλειάς- Παρακαταθήκη το ΕΣΥ

«Η πολιτική διαχείρισης του κορονοϊού φαίνεται πως έχει αποδώσει. Όμως η Ελλάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της ιστοσελίδας Politico.

«Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Έλληνας αξιωματούχους εκτιμά επίσης πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών, στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει. Η λέξη solidarity (αλληλεγγύη) ακούστηκε πολλές φορές, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».