Επιτελείο Μπάιντεν: Εκτός Λ. Οίκου οι καταπατητές, αν δεν δεχθούν την ήττα τους

Επιτελείο Μπάιντεν: Εκτός Λ. Οίκου οι καταπατητές, αν δεν δεχθούν την ήττα τους

Άμεση ήταν η απάντηση του επιτελέιου Τζο Μπάιντεν στην αναφορά Τραμπ πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, με τον εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου να τονίζει πως «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».

Πιο αναλυτικά, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του επιτελείου του Ντ. Τραμπ, στην οποία αναφέροταν πως «οι εκτιμήσεις που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή των προεδρικών εκλογών είναι ψευδείς. Ο Τραμπ πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ», ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν Άντριου Μπέιτς τόνισε πως «Όπως είπαμε στις 19 Ιουλίου, ο αμερικανικός λαός θα κρίνει αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο»

Υπενθυμίζεται πως, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σε Πενσιλβάνια, Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα, την στιγμή που αρχές της Τζόρτζια ανακοίνωσαν  επανακαταμέτρηση των ψήφων, εξαιτίας της εξαιρετικά μικρής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στις επόμενες ώρες ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα προβεί σε διάγγελμα προς το έθνος. 

AP Photo/Jacquelyn Martin