Επιμένει στις καθυστερήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, απειλεί με αποχώρηση
Προανακριτική

Επιμένει στις καθυστερήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, απειλεί με αποχώρηση

Με απειλές για αποχώρηση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει προσκόμματα στην λειτουργία της προανακριτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θέλοντας να παίξουν καθυστερήσεις για τα… μάτια του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου απείλησαν ότι εάν δεν γίνει δεκτή η λίστα μαρτύρων του πρώην αναπληρωτή Υπουργού, τότε θα αποχωρήσουν από την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ήθελε να κληθούν οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης. Την ίδια ώρα, πάντως, πρόταση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη είναι να εξετασθούν από τον κατάλογο των μαρτύρων του Δ.Παπαγγελόπουλου οι εισαγγελείς Ι. Μωραϊτάκης και Γ. Γρίβας.

«Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής δεν θέτουμε ζήτημα για τους μάρτυρες αλλά και η πρόταση της πλειοψηφίας από πρόσωπα που ο Δ.Παπαγγελόπουλος πρότεινε προήλθε. Γιατί υποβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία με απειλές για αποχώρηση;», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μπιαγκής, ενώ ο Δημήτρη Μαρκόπουλος σχολίασε σκωπτικά: «Γιατί απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες που ο ίδιος ο Δ.Παπαγγελόπουλος; Κάπου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κατενάτσιο και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικά σταματήστε να απειλείτε κάθε λίγο και λιγάκι με αποχώρηση».

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στην προανακριτική ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευ. Ιωαννίδης σε μια κατάθεση εξπρές (η δεύτερη μετά και την χθεσινή του Εφέτη Κωνσταντίνου Σταμαδιανού) ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει για την υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου, ωστόσο χαρακτήρισε εξαίρετους την Ε. Ραϊκου, τον Γ. Αγγελή και την Ευγενία Κύβελου.

Ενδεικτικός ο διάλογος:

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε ο,τιδήποτε για τον Ρασπούτιν;

Ευ. Ιωαννίδης: Ουδέποτε εκλήθηκα με οποιοδήποτε τρόπο για την υπόθεση και ουδέποτε είχα ακούσει τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν»

Α. Νικολόπουκος: Έχετε ακούσει κάτι μεμπτό για τους Ράικου, Αγγελή, Κυβέλου;

Ευ.Ιωαννίδης: Όχι ποτέ. Τους γνωρίζω και είναι εξαίρετοι συνάδελφοι.