Επιμένει ο Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9: Το σκεφτόμαστε και για το Δημοτικό

Επιμένει ο Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9: Το σκεφτόμαστε και για το Δημοτικό

Επιμένει ο Κώστας Γαβρόγλου στην πρότασή του να αρχίζουν τα μαθήματα στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15. Μιλώντας στον Antenna, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά «αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο, όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο» και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει επίπτωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο, αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πώς θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο», είπε ο υπουργός, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, αποκάλυψε πως εξετάζει η αλλαγή αυτή να εφαρμοστεί και στο Δημοτικό, «διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς του, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί, προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Αιτιολογώντας την απόφαση κατάργησης των Λατινικών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι προβληματικός ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και μικρή η χρησιμότητα του, εκτός από μερικές σχολές, και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να απολυθούν φιλόλογοι.

Για την αντικατάσταση του μαθήματος από την Κοινωνιολογία, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι απαραίτητο να αναδειχθεί, δεδομένων των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι υπάρχουν Κοινωνιολόγοι στα σχολεία και πρέπει να προσληφθούν και άλλοι, δεδομένου ότι δεν μπορούν φιλόλογοι να διδάξουν το εν λόγω μάθημα.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της Άγκυρας για να εκλέγονται οι Μουφτήδες, ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «ο νόμος ως έχει σήμερα αναφέρει ότι διορίζονται οι Μουφτήδες. Το θέμα για την εκλογή τους δεν είναι της παρούσης».