Επιμένει η Τουρκία στους ισχυρισμούς για «πίεση» στην «τουρκική μειονότητα»

Επιμένει η Τουρκία στους ισχυρισμούς για «πίεση» στην «τουρκική μειονότητα»

Ζήτημα καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, την οποία αποκάλεσε «τουρκική μειονότητα», κάνοντας μάλιστα λόγο και για «απαράδεκτες πιέσεις» από την Ελλάδα, έθεσε με ανάρτησή του στο twitter ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Θράκη και Θεσσαλονίκη.

Ο Κιράν στην ανάρτησή του αρχικά αναφέρει ότι χαρακτηριστικά: «Στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινωνίας, τους θρησκευτικούς λειτουργούς. Οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, στη γλώσσα και στη λατρεία των ομογενών μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες προστατεύουν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του γνωστοποιούσε την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα προβάλλοντας ξανά τον ισχυρισμό του για «Τουρκική μειονότητα» στη «δυτική» Θράκη.

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ανέφερε ότι ο υφυπουργός θα συναντηθεί πρωτίστως, με τους «Μουφτήδες» της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων και οργανώσεων, και όπως αναφέρει με τα μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη «δυτική Θράκη», ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι θα επισκεφθεί «μειονοτικά σχολεία» και οθωμανικά μνημεία.