Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου εντός της ημέρας για τις εκκλησίες μετά το «αντάρτικο» στην Ι. Σύνοδο

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου εντός της ημέρας για τις εκκλησίες μετά το «αντάρτικο» στην Ι. Σύνοδο

Επικοινωνία θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τις εκκλησίες και τη λειτουργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο, όπως ενημέρωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας. 

Νωρίτερα, την αντίθεσή τους στα μέτρα της Πολιτείας για το άνοιγμα των Εκκλησιών με την παρουσία 9 ατόμων εξέφρασαν και σήμερα μέλη της Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζοντας ότι είναι ανεφάρμοστα, ενώ ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ με δηλώσεις του διαμήνυσε ότι «θα λειτουργήσουμε τους Ναούς κι ας έρθουν να μας πιάσουν». «Περιμένουμε καλύτερες προτάσεις για το άνοιγμα των ναών»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων με δηλώσεις του στον Ant1, διατυπώνοντας την πρόθεση να λειτουργήσει κανονικά τους ναούς στη διοικητική επικράτειά του, παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Δείτε την ενημέρωση: