Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία κρίθηκαν επιτυχημένα, έχουν σχεδιαστεί τα μέτρα για τη σημερινή 13η επέτειο δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο», με 4.000 αστυνομικούς και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας επί ποδός, ενώ ελικόπτερα και drones θα ελέγχουν την κατάσταση από αέρος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν επίσης διασκορπισμένοι «παρατηρητές της αστυνομίας» σε ταράτσες κτιρίων σε κρίσιμα σημεία του κέντρου των Αθηνών ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι αρχές θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση πιθανών στόχων.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλιαια στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ. 

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε άλλες πόλεις της χώρας όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Λαμία, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Κέρκυρα και Καρδίτσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Τροχαία έχει προγραμματίσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας λόγω των εκδηλώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Στο τραμ, προσωρινός τερματικός σταθμός της Γραμμής 7 από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη Γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.